Plánice - Běšiny ( 1 - 2 )

24.04.2011 20:35

 

Plánice - Běšiny

termín zápasu: 18. kolo, 23.4.2011, 16:00, hřiště Plánice

 

Průběh zápasu

Zápas začal za krásného letního počasí na Plánickém trávníku přesně ve 4 hodiny. Utkání řídil rozhodčí Bureš. Běšinský tým už konečně musel bodovat, protože ztrácel před timto víkendem už 9 bodů na Týnec a 6 bodů na Železnou Rudu A, s kterou hraje další zápas na domácí půdě. Případný neúspěch by znamenal asi konec veškerých nadějí na postup. 

 

1. Poločas

Utkání nabralo rychlý spád od prvních minut. Jako tradičně se ujaly Běšiny iniciativy a byly zpočátku lepším týmem. To netrvalo dlouho a Plánice začala hrát svůj fotbal ve stylu nakopávaných míčů na rychlonohé útočníky. Ti se naštěstí v prvním poločase neprosadili a Běšiny drželi krok. Za zmínku stojí chyba běšinského brankáře v polovině poločasu a následný nepřímí kop. Ten s bravurou ale i se štěstím Lukáš Malát (brankář) vyrazil na brankové čáře, kde zachraňoval Milan Vacovský už jistý gól. Následně se hra přelévala ze strany na stranu až ve 38. minutě Běšiny vyrazily do rychlého brejku a Radek Bulka oklamal dva obránce a nacentroval míč na Filipa Mayera, který si naběhl na penaltu. Tam si tělem odstavil protihráče a vyrazil s míčem na malé vápno, kde v přehledem levačkou obstřelil brankáře. 0:1 pro Běšiny. Ve 38. minutě to byl pro plánický šok. Do přestávky už nestačili odpovědět a šlo se odpočívat.

 

2. Poločas

Uběhlo 15 minut a přišla na řadu druhá půlka. Plánice pokračovala ve svém stylu a neustále proháněla naše obránce. Ti po chybě naší obrany doráželi z penaltového kruhu do prázdné brány. Stav byl srovnán na 1:1. Poté na řadu přicházelo kouskování hry ze strany domácích, kteří i přesto chtěli zápas vyhrát. Běšiny měli více šancí. Bohužel žádný z přímých kopů ani rohů se nepovedl a nezměnil skore. To mohl také změnit Filip Mayer, který po hezké akci a brilantní nahrávce od Jaroslava Vališe jenom nastřelil bránkáře. V další části zápasu se zvolnilo tempo a tými spíše odpočívali a čekali na závěr utkání. Únava se projevovala hlavně na hráčích Sokolu Běšiny, kteří neměli možnost střídání. Hráli celý zápas v základní sestavě. Přišel závěr utkání a přece se Běšiny probudili a ukázali svou větší hráčskou vyspělost nad mladíky z Plánice. V 85. minutě hezky nahrál Láďa Stach v pokutovém území Lukášovi Šťastnýmu, který zakončil lišácky "bodlem" k zadní tyči. Brankář Plánice se bezmohoucně rozhlídl a šel vyndat míč ze sítě. Běšiny vyhrávaly v závěru utkání 1:2. Tento výsledek do konce zápasu udrželi a mohlo se jít slavit.

 

Zhodnocení

Běšiny vyhráli utkání po 2 prohrách v řadě a spravili si chuť. Musíme ocenit vynikající výkon rozhodčího, který utkáři s přehledem odřídil. Gratulace patří panu Burešovi. Utkání moc krásy nepobralo, 3 body jsou doma a to je hlavní. Největší adept na postup /Týnec/ neuspěl na svém hřišti proti Malému Boru a bodový rozdíl se zmenšil na 6. Stejně tak tomu je i u Železné Rudy, která vyhrála v 18. kole nad Neznašovama. Běšinští fotbalisté stále mají o co hrát a musí bezpodmínečně vyhrát další kolo doma proti Rudě. 

 

Výsledek    

Plánice - Běšiny        1 - 2

 

Základní sestava Běšin

Malát - Brůha, Vítovec J., Mayer D., Vališ J. - Mayer F. , Stach, Kolář, Bulka - Šťastný, Vacovský

 

Lavička

Nikdo nebyl k dispozici

 

Góly Běšin

Mayer F. - 38`

Šťastný - 85`

 

Asistence Běšin

Bulka Radek

Stach Vladislav

 

Gól Plánice

Opatrný

 

Rozhodčí

Bureš

 

Komentáře

Zkouška

Filip Mayer | 25.04.2011

zkoušim forum, zkoušim forum

Přidat nový příspěvek